Home      Wie zijn wij      Reuen      Teven      Pups      Foto's      Contact      Links

 

 

Wij zijn Robert, Daisy en Damon Koenders van Staffordshire Bull Terrier Kennel "Chiefs of the Empire", mensen met liefde voor een geweldig ras. Een ras vol vertrouwen, energie, uithoudingsvermogen en een hart van goud. De hoeveelheid liefde en aandacht die je van een Stafford krijgt, is niet in woorden te omschrijven.
Hier onder een korte uitleg over hoe de interesse en liefde voor dit ras is ontstaan.


Een aantal jaar geleden kochten we onze eerste Staffordshire Bull Terriër, een reu, genaamd Donovan. Het bleek een hele lieve hond te zijn en wil altijd graag bij ons zijn. Ik ben jaren vrachtwagenchauffeur geweest, en hij ging altijd mee op de vrachtwagen. Zo heeft hij bijna heel Europa al gezien. Sinds 2015 is Robert ander werk gaan doen waardoor hij meer thuis is en zodoende genoeg tijd heeft voor onze kennel.

Zoals vele andere Stafford liefhebbers, zijn ook wij verslaafd geraakt aan dit mooie ras en daarom besloten we er een teefje bij te nemen.
Na een zorgvuldige zoektocht vonden we in 2010 onze kleine Gina (Master Blasters Bouillabaisse). Ze komt uit Landgraaf, uit de kennel “Master Blasters”. Zij is een heel ander type als Donovan, rustiger, onderdanig, maar kan weldegelijk heel goed voor zichzelf opkomen en kan dan behoorlijk fel uit de hoek komen. Tegen mensen is ze altijd heel erg lief en heel aanhankelijk. Buiten gaat ze vaak lekker los, ze wilt met alles en iedereen spelen en laat dan ook weinig andere beesten met rust. Zo gaat ze eenden en konijnen op een speelse manier achterna.

In 2012 zijn we op zoek gegaan naar een passende reu voor Gina. We kwamen terecht bij de kennel “Dailo's”.  Hier vonden we Snake, (Dailo's Chefs Special). Snake, is een prachtige hond, brindle van kleur, wat breder lichaam en een goede kop. Echte showkwaliteit, precies waar we naar op zoek waren. Daarom hebben we besloten Snake mee te nemen voor Gina. Daarnaast is hij te gebruiken voor andere passende teven. 

Wij fokken uitsluitend met gezonde honden, in het bezit van een FCI stamboom, DNA getest op erfelijke afwijkingen en volgens het regelement clubfokker van de "Staffordshire Bull Terrier Club Nederland" waar wij lid van zijn. We streven er naar om met de door ons gemaakte combinaties het ras te verbeteren in uiterlijk en karakter en zo min mogelijk af te wijken van de rasstandaard.
Koop ook nooit een Stafford zonder stamboom!

Wij verwachten zo een duidelijk beeld gegeven t
e hebben hoe het is ontstaan en wie wij zijn.
Voor vragen kunt u altijd bellen of mailen.Robert Koenders
Tel. 06 24 25 48 89

info@chiefsoftheempire.nl